Om smultron, utelek och namnlappar

När vi tar med våra små äventyrare ut är det lätt att något glöms kvar - en leksak, en jacka eller kanske ett trädgårdsredskap. Det är inte bara barnens saker som lättare hittar hem när de bär en tydlig namnlapp. En namnlapp från namnisar fäster på det mesta och tål att vara utomhus. Det är därför smart att sätta en namnlapp på allt du är rädd om, både kläder och saker.

Idag slog den allra första smultronblomman ut. Att ha smultron i rabatten eller i krukan på balkongen är ett trevligt sätt att få barnen intresserade av att vara ute och leka. Det är lätt att plocka ett smultron eller två i farten och det kommer nya bär hela sommaren. Spänningen stiger när ni tillsammans letar bland bladen och när turen är på er sida så hittar ni ett alldeles rött litet bär. Än är det för tidigt för bär, men snart kommer de! Först behöver vi bara lite mer sol och värme!

Här kommer fler tips på saker som är roligt att odla tillsammans med barnen: 

  • Potatis kan odlas i en hink på balkongen eller altanen.
  • Tomater är lättodlade. Köp färdiga plantor eller fråga någon du känner som kanske har sått lite för många tomater i år. Det börjar bli för sent att så egna frön.
  • Jordgubbar. Köp plantor eller fråga någon du känner om du kan få ett par sticklingar. 
  • Rädisor växer snabbt och får jättefin röd färg. De blir klara på bara några veckor. Så frön från sen vår till långt in i augusti.
  • Solrosor. Så frön utomhus i början av sommaren.

Ut och lek!